DSC 7396

خانه نشریات دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری مدیران مسئول نشریات دانشجویی، همچون سالهای گذشته، کارگاههای تخصصی آموزشی نشریات دانشجویی را به عنوان یکی از برنامه‌های جنبی هفدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار نمود.

طی این کارگاهها، نشریات داوطلب، با حمایت خانه نشریات دانشگاه، برگزاری هر یک از کارگاههای مقالهنویسی علمی، تیتر و خبر، گزارش و مصاحبه، عکاسی خبری، طنز نویسی، آموزش صفحه آرایی و مقاله نویسی مطبوعاتی را با حضور اساتید برجسته هر حوزه بر عهده گرفتند.

این کارگاه ها با حضور 120 نفر از اصحاب نشریات دانشگاه فردوسی و با همکاری نشریات موج، بازتاب، وقایع اتفاقیه، شباهنگ، میدان علوم و سبزینه، در مجتمع کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاه برگزار گردید و در پایان به شرکت کنندگان گواهی حضور اعطا شد.

 

1.کارگاه تخصصی مقاله نویسی علمی

مقاله نویسی علمی را یکی از مهمترین بخشهای نشریات دانشجویی است و محتوای اصلی نشریات علمی، برپایه این مقالات میباشد که خود دارای اصول و ضوابطی است.کارگاه مقاله نویسی علمی، توسط قاسم شهریاری، دانشجوی مقطع دکترای علوم سیاسی با همکاری نشریه سبزینه، روزپنجشنبه 2 آذرماه طی 9 ساعت برگزار گردید.

2.کارگاه تخصصی گزارش و مصاحبه

با توجه به اهمیت گزارش و مصاحبه به عنوان زیرشاخه های مهم از روزنامه نگاری، این کارگاه دردوجلسه، به مدت 8 ساعت و با تدریس بهروز فرهمند، روزهای جمعه 3 و 10 آذرماه توسط نشریه موج برگزار گردید.

3.کارگاه تخصصی خبر و تیتر

تیترنویسی همواره از نکات مهم در نشریات دانشجویی به شمار میرود.یک تیتر مناسب و تاثیرگزار به راحتی میتواند توجه مخاطب را جلب کرده و او را وادار به دریافت نشریه و مطالعه آن،هر چند گذرا و سطحی نماید.در مقابل یک تیتر ضعیف حتی پرمحتواترین نشریات را نیز از چشم مخاطب میاندزد.با توجه به مطالب ذکر شده کارگاه خبر و تیتر نویسی به صورت یک دوره به مدت 8 ساعت توسط ایمان شمسایی،سردبیر روزنامه قدس،با همکاری نشریه وقایع روزپنجشنبه 9 آذرماه برگزار شد.

4.کارگاه تخصصی مقاله نویسی مطبوعاتی

بیشک هر نشریه ای قبل از وابستگی به نهاد یا تشکلی از اصل مطبوعاتی بودن پیروی میکند و مقاله نویسی مطبوعاتی از ارکان یک نشریه دانشجویی است.از این رو کارگاه مقاله نویسی مطبوعاتی با حضور سعید برند،معاون سردبیر روزنامه خراسان،با همکاری نشریه شباهنگ روزهای 8 و 9 آذر طی 8 ساعت برگزار گردید.

5.کارگاه تخصصی عکاسی خبری

همواره در نشریات دانشجویی موضوع عکسهای خبری و مستند مورد توجه بوده است. یک عکس خبری، به مراتب بیشتر از یک خبر میتواند مفهوم و احساس را بیان کرده و این کار را در لحظه و تنها با نگاه مخاطب به عکس انحام دهد. به علاوه تصویر و نمای جلد که از آن به عنوان پنجرهای به نشریع یاد میشود نیز همواره تحت تأثیر این ضعف نشریات دانشجویی قرار داشته است.از این رو،کارگاه تخصصی عکاسی خبری با تدریس امین خسروشاهی،عکاس ارشد خبرگزاری ایسنا،روز پنجشنبه 9 آذرماه با همکاری نشریه بازتاب به مدت 8 ساعت برگزار گردید.

6.کارگاه تخصصی گرافیک و صفحهآرایی

همواره یکی از معضلات نشریههای دانشجویی مسئله گرافیک و صفحهآرایی این نشریات است که یکی از علل تبدیل گشتن این مسئله به معضل،هزینه بالای این خدمات از سوی جامعه گرافیست است.خانه نشریات با توجه به این موضوع و با هدف تربیت نیروی حرفهای در امر صفحهآرایی جهت رفع نیاز نشریات به طراحان صفحهآرا،اقدام به برگزاری کارگاه مقدماتی آموزش گرافیک و صفحه آرایی توسط نشریه میدان علوم و با تدریس فؤاد آرامراد در روزهای پنجشنبه و جمعه 2 و 3 آذر برگزار گردید.

7.کارگاه تخصصی درستنویسی و نگارش

به همت خانه نشریات دانشگاه فردوسی و نشریه وقایع اتفاقیه،کارگاه آموزشی درست نویسی و نگارش با حضورعلیرضا حیدری،مدیر گروه ویراستاری روزنامه خراسان،در روز 25 آبان،طی 8 ساعت برگزار گردید.

8.کارگاه طنزنویسی

یکی ازبخشهای اصلی نشریات که در دانشگاه فردوسی مورد غفلت واقع شده است،بخش طنز نشریات است.به همین علت خانه نشریات دانشگاه فردوسی با همکاری نشریه سلام تصمیم بر برگزاری کارگاه طنزنویسی گرفتند.این کارگاه به مدت 6 ساعت در تاریخ 25 آبان با تدریس آقای علیرضا کاردار،دبیر صفحه همشهری سلام روزنامه خراسان،برگزار گردید.

 گالری تصاویر نشست

 

photo ۲۰۱۷-۱۱-۱۶ ۱۶-۳۱-۴۸

photo ۲۰۱۷-۱۱-۱۶ ۱۶-۳۴-۱۲

photo ۲۰۱۷-۱۱-۲۳ ۲۰-۳۰-۰۶

photo ۲۰۱۷-۱۱-۲۳ ۲۰-۳۱-۳۹

photo ۲۰۱۷-۱۲-۰۱ ۰۰-۲۷-۴۳

photo ۲۰۱۷-۱۲-۰۱ ۰۰-۳۰-۲۳

photo ۲۰۱۷-۱۲-۰۲ ۰۸-۵۴-۴۴

photo ۲۰۱۷-۱۲-۰۲ ۱۳-۲۱-۵۴

 kargah-poster-96 - Copy

{jcomments on}