به گزارش ایرنا، دکتر محمد کافی روز سه شنبه 3آذرماه در مراسم پایانی پانزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: کسانی که در کار تولید نشریه هستند کار سختی انجام می دهند و شجاعتی ستودنی دارند.


وی گفت: سخن گفتن کاری ساده اما نوشتن فعالیتی دشوار است زیرا نوشته مخاطب بی پایان دارد و نوعی مستندسازی است و از سند نمی توان به راحتی گذشت.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: کمتر از حرف و دهان و بیان قدردانی می شود اما قلم همواره قداست داشته و دارد و یکی از افتخارات این دانشگاه طی دو دهه گذشته نشریات دانشجویی آن، هم از بعد کمی و هم از بعد کیفی بوده است.


معاون فرهنگی، اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: نشریات دانشجویی فرصت مناسبی برای اندیشه ورزی، تمرین قانونمندی و آزادی بیان و قلم هستند.
دکتر علی یوسفی افزود: دانشجویان در حوزه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیشتر تمرین اجتماعی گری می کنند، بطور مثال کسی که وارد یک تشکل سیاسی دانشجویی می شود فرصتی برای تمرین تحزب می یابد به نحوی که بعد از دانش آموختگی با کمترین خطا می تواند کار سیاسی را در جامعه پی بگیرد.


وی گفت: انجمنهای علمی دانشجویی نیز کارشان تولید علم نیست بلکه تمرین کار جمعی برای رسیدن به هدف یا اهداف علمی است و همین طور حوزه نشریات دانشجویی نیز حوزه تمرین فعالیت ارتباطی، رسانه ای، روزنامه نگاری، اندیشه ورزی و تجربه آزادی بیان و قلم است.
معاون دانشگاه فردوسی مشهد افزود: ممکن است محدودیتهایی در آئین نامه انتشار این نشریات که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است مشاهده شود اما فرصتهای مناسبی برای کسب تمرین فکری در این محدوده نیز وجود دارد.


وی ادامه داد: در هیچ جای دنیا تجربه ای از آزادی مطلق وجود ندارد لذا هر جا که آزادی است آزادی مقید و در چارچوب می باشد اما فقط چارچوبها در جوامع مختلف متفاوتند.
دکتر یوسفی گفت: هم اکنون ظرفیت منحصر به فردی در دانشگاهها وجود دارد و آن این است که هر عضو دانشگاه می تواند یک نشریه داشته باشد به عبارتی در دانشگاه فردوسی مشهد فرصت انتشار 25 هزار نشریه وجود دارد که تنها بخش اندکی از این ظرفیت استفاده می شود.

وی افزود: هم اکنون 100 نشریه دانشجویی در دانشگاه فردوسی مشهد مجوز انتشار دارند و از این تعداد 77 نشریه فعالند و به شکل مستمر منتشر می شوند.
او ادامه داد: در انتشار نشریات دانشجویی خیلی نباید درگیر فرم و شکل شد، بنای معاونت فرهنگی، اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد این است که صاحبان عقاید و باورها، افکارشان را در ذهن خود نگاه ندارند و اقدام به انتشار آن کنند.

وی گفت: در دولت تدبیر و امید نگاه بازتر و بلندنظرانه تری نسبت به انتشار نشریات دانشجویی وجود دارد و دانشگاه فردوسی مشهد نیز به جد مدافع آزادی عقیده، بیان و قلم در چارچوب مقررات موجود است و به شدت از این ایده دفاع می کند.