20240519 075535 1802436546

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، اختتامیه‌ی سیزدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی سراسری رسانه و نشریات دانشجویی (تیتر ۱۳)، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
دکتر مسعود میرزایی شهرابی، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن خوش‌آمدگویی به فعالان حوزه‌ی رسانه و نشریات، در خصوص اهمیت فعالیت دانشجویی به ویژه در حوزه‌ی جشنواره‌ی تیتر، اظهار کرد: ما در دانشگاه فردوسی مشهد در نظر گرفتیم که بخشی از مدیریت دانشگاه و بخش تصمیم‌گیری را به دانشجو واگذار کنیم.
وی افزود: دانشجویان ما مشق نوشتن می‌کنند تا در مدیریت بهتر دانشگاه بتوانند نقش‌آفرینی کنند، دانشجویان باید بستر و فضای دانشگاه را به فضایی انتقادی تبدیل کنند، ما گوش شنوایی برای نظرات دانشجوها داریم تا دانشگاه‌هایمان را به دانشگاه‌های نسل چهارم تبدیل کنیم تا به یک دانشگاه تمدن‌ساز برسیم.
رئیس دانشگاه فردوسی ادامه داد: باید فضای انتقادی در دانشگاه‌های کشور شکل بگیرد تا ارتباط قوی و پویا بین یاوران علمی، روسا و دانشجویان فعال ایجاد شود.
وی بیان کرد: وجه تسمیه‌ی جشنواره‌ی تیتر، این است که دانشجویان، نقشه‌ی راه را به مدیران دانشگاه نشان دهند تا به‌عنوان آیندگان این مملکت در جهت مدیریت بهتر فضای دانشگاه، ایفای نقش کنند‌.
دکتر میرزایی شهرابی افزود: مفتخریم که میزبان این دوره از جشنواره هستیم و امیدواریم که از اقامت خود در مشهد‌الرضا رضایت تمام داشته باشید و ما توانسته باشیم وظایف خود را در قبال ارائه‌ی خدمات به شما فعالان حوزه‌ی رسانه و نشریات، ادا کرده باشیم.
دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: جنبش‌های دانشجویی در ایران و جهان، تاریخچه‌ی قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد.
وی افزود: این جنبش‌ها در سراسر جهان با ادبیات متفاوتی شکل می‌گیرند، اما جان‌مایه‌ی مشترکی دارند که آزادی‌طلبی و حقیقت‌بخشی، عنصر اساسی آن‌ است.
دکتر کلانتری گفت: این جنبش‌ها برخواسته از روح پاک و خداجوی جوانانی است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی، صیقل پیدا می‌کنند.
وی ادامه داد: کسانی که آرمان‌های الهی را دنبال می‌کردند، تاکنون جوانان و دانشجویان بودند، قبل از شکل‌گیری انقلاب اسلامی، بسیاری از انرژی‌های جوانان، صرف نیازهای کاذب و دست‌ دوم شد و آرمان‌های بلند دانشجویی به حاشیه رفت، اما روی کار آمدن انقلاب اسلامی، تاثیرات شگرفی گذاشت، به خصوص در مللی که به دنبال استقلال و مبارزه با ظلم و ستم بودند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: مسئله‌ی فلسطین همواره یکی از مسائل اصلی جنبش‌های دانشجویی در تمام جهان بوده است، امروزه مسئله‌ی غزه و فلسطین به محور اصلی بازسازی جنبش‌های دانشجویی تبدیل شده است و ان شاء الله با رویکرد ضد سلطه و ضد ظلم به پیش می‌رود و دامن آمریکا و اسرائیل را خواهد گرفت.
وی گفت: پس ما باید به این مسئله‌ی اساسی بیندیشیم که وظیفه‌ی ما در کارزار دشوار رسانه‌ای در قبال این جنبش‌ها چیست، ما در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم و در این میدان دست برتر از آن دشمن ماست و ما در این جبهه‌ی رسانه‌ای، ضعف داریم، البته داشته‌های ما زیاد است اما در برابر دشمن که دست‌کاری اذهان را در اختیار دارد، توان ما کم است.
دکتر کلانتری افزود: شما دانشگاهیان و دانشجویان با ابزارهای رسانه‌ای که در اختیار دارید، می‌توانید هسته‌های مقاومت را در سطح جامعه تکثیر کنید، شما باید شبکه‌ی دانشجویی حمایت از فلسطین را شکل دهید تا بتوانید تغییراتی در این مناسبات ایجاد  کنید.
وی ادامه داد: به یقین، نماد عقلانیّت و مدنیّت در دانشگاه‌ها، مجموعه‌های رسانه‌ای و نشریات دانشجویی هستند، چون اساساً، نوشتار، فضلی بر گفتار دارد و این تقدم برآمده از طمانینه و اندیشه‌ای است که در پسِ نوشتار حضور دارد.
دکتر کلانتری گفت: شما دانشجویان فعال باید فضل طبیعی نوشتار بر گفتار را در نشریات خود نشان دهید و عقلانیت را در دانشگاه تکثیر کنید، ما باید در اخذ مجوز نشریات تمام سعی خود را بکنیم تا هر اندیشه‌ای فرصت ارائه‌ی نقد و نظر خود را داشته باشد، زیرا فضایی برای جامعه‌پذیری معقول در متن جامعه ایجاد می‌کند.
وی افزود: ما باید خطر قرمزهای خودساخته را کنار بگذاریم و تاب و تحمل خود را بالا ببریم و به جوانانی که امام و رهبری در گام دوم انقلاب به آن‌ها اعتماد کردند، اعتماد کنیم و از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آینده‌ی کشور در دستان شما دانشجویان فعال است، شما تجلّی‌گر امید هستید و ان شاء الله بذرهای امید را در دل خود و جامعه بارورتر کرده و آینده‌ای درخشان برای ایران و جبهه‌ی حق ایجاد کنید.

در ادامه برنامه، پیام دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط دکتر مهدی بادپا، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم قرائت شد:

بسمه تعالی
بدون تردید اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست. دانشگاه ها به خاطر داشتن مجموعه های دانشجویی ظرفیت های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند. حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سالهای اخیر در دانشگاههای ما به حدی هست که می تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی ما منجر شود. انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی صورت می پذیرد که رسانه و نشریاتی باشند که با ظرفیت بومی به آن بپردازند. رسانه ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند با پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند. رونق نشریات دانشجویی در سالهای اخیر و ورود محتوایی آنها در عرصه های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، خود گویای آنست که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگناهای موجود، پویا، دغدغه مند و روبه جلو است. و این گواه روشنی بر اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی است.
سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌ های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شده، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می نماید.
اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از همه دانشجویان فعال در عرصه رسانه و نشریه دانشجویی که در تولید و تعالی دانایی و اطلاع رسانی دستاوردهای علمی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی دانشگاه‌های کشور سهم جدی دارند، امید دارم که با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار "فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی" جهش نوینی در تولید آثار رسانه ای دانشجویی با رویکرد حل مساله ای در زمینه دانشگاه‌ها و دستاوردهای آن داشته باشند.
در پایان از همه داوران، استادان، مدیران مسئول، سردبیران و هیات های تحریریه نشریات دانشجویی به ویژه دانشجویان فعال برگزیده جشنواره سیزدهم، اصحاب رسانه و مطبوعات، همکاران دانشگاه فردوسی مشهد و همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وزارت بهداشت برای برگزاری موفق این دوره از جشنواره تقدیر می نمایم.
محمد علی زلفی گل
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دکتر متفکر آزاد، عضو هیئت رئیسه‌ی مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه فردوسی، اظهار کرد: محیط دانشگاهی، محیطی گرم و پویا و با نشاط است.
وی افزود: دانشگاه علاوه‌بر فضای آرامان‌گرایانه، عدالت‌خواهانه و عالمانه‌ای که دارد، باید مبتنی بر دیانت، انصاف و هم‌چنین اعتقاد به روز جزا باشد.
دکتر متفکر آزاد گفت: بازگشت نشاط به دانشگاه‌ها یک وجه فعالیت نشریات و رسانه‌های دانشجویی است.
وی ادامه داد: ما در نشریات دانشجویی، با یک انقلاب دانشجویی رو‌به‌رو هستیم.
فعالیت در نشریات دانشجویی، تمرین آزادی بیان در کشور است.
دانشجو در نشریات دانشجویی خود، باید فعال‌تر از نشریات بیرون عمل کند و نقدی سازنده داشته باشد، نقدی که نقد جامعه‌ی علمی است.
دکتر متفکر آزاد بیان کرد: اگر نقد دانشجویان در نشریات خود منطقی باشد، ما به آن‌ عمل می‌کنیم تا از بسیاری از تنش‌ها جلوگیری شود.

متین منتظمی، دبیر اجرایی سیزدهمین جشنواره‌ی تیتر، اظهار کرد: این دوره از جشنواره بعد از یک وقفه‌ی دو ساله، امسال به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
وی افزود: این جشنواره، تنها جشنواره‌ای است که به صورت مشترک بین دو وزارت‌‌‌‌خانه‌ی علوم و بهداشت برگزار می‌شود.

در پایان مراسم، ضمن معرفی داورهای سیزدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی دانشجویی تیتر، از برگزیدگان نشریات دانشجویی تیتر ۱۳ و کارشناسان برتر نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور تقدیر به عمل آمد. که نتایج آن به شرح زیر می‌باشد:

 نتایج سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی

لازم به ذکر است در اختتامیه‌ی سیزدهمین جشنواره‌ی تیتر، از خانواده‌ی محترم دانشجو‌ی شهید مدافع حرم، حسین حریری، تجلیل به عمل آمد و از محمدحسین ملکیان، شاعر، دعوت شد.


20240519 075651 1933100182

20240519 075708 971253540

20240519 075825 1385155389

20240519 075857 1955401940

20240519 075959 647819032

20240519 080638 1634287428

20240519 090827 531944329

20240519 090926 886038231

20240519 090955 225299058

20240519 091023 1752924882