نشریات دانشجویی زیر ذره بین

naghd - Copy1

فراخوان مسابقه «نقد نشریات دانشجویی»

خانه نشریات دانشگاه فردوسی مشهد درنظر دارد به منظور ایجاد فرهنگ نقد منصفانه و پیشرفت کیفی نشریات دانشجویی، مسابقه «نقد نشریات دانشجویی» را بین دانشگاهیان دانشگاه فردوسی برگزار نماید.

مقدمه:

در فرهنگ لغت زبان فارسی این معانی برای «نقد و نقد کردن» ذکر شده است: «جدا کردن دینار و درهم سره از ناسره، تمییز دادن خوب از بد، آشکار کردن معایب و محاسن سخن و تشخیص معایب از محاسن».

نقد کردن و نقد پذیری منصفانه سر مایه ای ارزنده برای اصلاح فرد و جامعه به شمار می‌رود. بهترین وسیله استفاده صحیح از فرهنگ نقد و انتقادات سازنده است.

انتقادها زمانی کار ساز و ثمر بخش است که بدور از هر گونه تعصب و منفعت های شخصی و حزبی باشد. نقدی که مبنایش انتقام، مچ گیری و تخریب باشد منجر به فضایی مسموم و نزاع های سیاسی و گروهی می‌شود. نقد منصفانه و سازنده به افراد جامعه کمک می‌کند تا از تندروی و محافظه کاری دوری کنند و مسائل روز را به طور منطقی و همدلانه و مدبرانه تجزیه و تحلیل نمایند.

از مزایای نقد منصفانه می‌توان به ایجاد مهارتهای تحلیلی سنجیده، ارزیابی و داوری های منطقی و عاری از سفسطه، اشتیاق به شنیدن و گفتن، پرهیز از پیش داوری، انجام استدلال پسندیده، ارزیابی وسنجیدن شواهد، انتخاب و تصمیم گیریهای درست اشاره کرد.

شرایط مسابقه:

در بیان نقدها نکات ذیل باید مدنظر قرار بگیرد:

1.  نقد منصفانه باید دلسوزانه، هدفمند و در مسیر اعتلای نشریه باشد.

2. بایستی همزمان نقاط قوت و ضعف نشریه بیان شود.

3. نباید مبنایش انتقام، مچ گیری و تخریب باشد.

4. از سیاه نمایی و توهین اجتناب شود.

5. نقد ها نباید با لحن خصمانه بلکه با هدف اصلاح باشد.

6. بدور از هر گونه تعصب و منفعت های شخصی باشد.

نحوه شرکت درمسابقه:

کلیه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی برای ارسال نقد در خصوص هر شماره از نشریات،  بایستی ابتدا با مراجعه به سامانه سند به آدرس sanad.um.ac.ir و با استفاده از شناسه پرتال دانشگاهی (پویا) وارد سامانه شوند و از طریق فرم ارسال دیدگاه، که در ذیل هر شماره از نشریه می باشد، نسبت به ارسال «نقدمنصفانه» اقدام نمایند.

زمانبندی:

این مسابقه در گام اول به صورت ماهانه برگزار می گردد و در پایان هر ماه پس از ارزیابی و داوری نقدها، برگزیدگان از طریق سامانه سند معرفی می شوند.

جوایز:

به سه نقد برگزیده هر ماه، هر کدام یک عدد کارت هدیه 500000 ریالی تقدیم می گردد.

naghd